Komende Concerten

Het Nieuwe Mannheim Koor & Orkest

Komende concerten

Vrijdag 27 oktober — Geertekerk, Utrecht
Zaterdag 28 oktober — Marekerk, Leiden

Programma

Brahms — Variaties op een thema van Haydn
Schubert — Fantasie in f
Mozart — Requiem in d

 

Concerten in 2018

In 2018 jubileert het Nieuwe Mannheim Koor en Orkest en dat we vieren met een groot lustrumproject: een drieluik van concertreeksen rondom de componist Benjamin Britten en het thema oorlog.

Op vrijdag 16 maart (Dominicuskerk, Amsterdam) en zondag 18 maart (Stadsgehoorzaal, Leiden) spelen we het programma ‘Exiles & Emigrés’:

Britten — Sinfonia da Requiem (1940)
Korngold — Vioolconcert (1939)
Rachmaninov — Symfonische dansen (1940)

In april concerteren we een koorprogramma dat later bekend gemaakt wordt.
Op zaterdag 13 oktober voeren we in de Hooglandse kerk te Leiden het orgelconcert van Hendrik Andriessen uit en de climax van dit lustrumproject: Brittens War Requiem.

 

Concerten in 2017

In januari 2017 heeft het Nieuwe Mannheim Koor en Orkest een zeer succesvol project uitgevoerd. In een volle Stadsgehoorzaal in Leiden werd de indrukwekkende Negende Symfonie van Beethoven uitgevoerd, voorafgegaan aan het prachtige Stabat Mater van Szymanowski, gezongen in het originele Pools.

 

Concerten in 2016

In mei 2016 heeft het Nieuwe Mannheim Koor en Orkest het programma ‘Resounding Memories’ uitgevoerd. In dit Britse programma kwamen zowel het koor als het orkest uitgebreid aan bod. Het orkest bracht het prachtige ‘Fantasia on a theme by Thomas Tallis’ van Vaughan Williams ten gehore, gecombineerd met het relatief onbekende ‘Fantasia on a theme of Corelli’ van Michael Tippett. Als tuttistuk werd gekozen voor het indrukwekkende ‘The ways of Zion do mourn’, geschreven door Georg Friedrich Händel.

 

Concerten in 2015

In 2015 heeft het Nieuwe Mannheim Koor en Orkest een drietal verschillende programma’s uitgevoerd. In mei waren Schuberts 8e symphonie en Mozarts Mis in C Klein geprogrammeerd in zowel Utrecht als Leiden. In het najaar scheidden de wegen van koor en orkest zich tijdelijk: in oktober speelde het orkest de Negende Symfonie van Dvořák (‘Uit de Nieuwe Wereld’) en het vioolconcert van Brahms, met Rosanne Philippens als solist. In december was het daarna de beurt aan het koor: op 23 december werd in Leiden een prachtig (kerst-)concert gegeven, met werken van o.a. Brahms en Bruckner.